TOKA GYM – NU KÖR VI SISTA DAGARNA PÅ EXPERIUM. KOM OCH TRÄNA & LEK MED OSS UNDER JUL.

Inget skulle göra oss gladare än att ni tränar & leker hos oss hela vägen fram . Vi kör på med full sättning så länge det är möjligt och vår ambition är att erbjuda en så bra och väl fungerande tjänst som situationen tillåter  för alla som kommer till vårt härliga gym.

Sista dagen för träning på gymmet är den 28 december.
Leklandet kommer  vara öppet ända fram till 2022-12-31 

Efter 10 år läggs nu gymmet på Experium ner. 

Vi vill  tacka alla fantastiska människor vi har fått möta under våra 10 år med TOKA Gym och Lekland på Experium – det har varit många härliga möten  och massor med skratt.

Vi hade gärna fortsatt att träffas och skratta,  men det blir inte alltid som man önskar.

Vi som så många andra företag har haft det riktigt tufft och kämpat  under de senaste åren med både pandemi och allmänt tuffare tider,  stolta och stärkta att ha klarat dessa prövningar såg vi verkligen fram mot denna säsong och att äntligen få fälla ut vingarna för fullt igen.

När vår hyresvärd Experium  (Skistar) då valde att säga upp vårt hyresavtal med en villkorsförändring och där höja vår hyra med 460% (fyrahundrasextio) utan att ge oss  någon garanti att vare sig upphöra med den mot oss konkurrerande verksamhet de bedrivit i flera år,  helt i strid med vårt hyresavtal, reglera sina obetalda träningsavgifter till oss samt garantera en uppdatering av lokalerna till mer ändamålsenliga för vår verksamhet, var det tyvärr inte möjligt för oss i detta upplägg  att gå vidare i denna villkorsförändring och fortsätta driften på Experium.

Vi har under tiden som gått sedan dess försökt att hitta alternativa lokaler för att åtminstone kunna leverera vår tjänst säsongen ut, tyvärr finns det för tillfället inga lokaler på fjället att uppbringa och vi tvingas därför avveckla verksamheten mitt under säsong, därför sker nu  utflyttning 2022-12-31 vilket i sig är helt galet om vi ser till kundnytta, service mm och framförallt för alla er säsongare som precis kommit för att starta er nya säsong.  Vi har verkligen försökt få till en bättre lösning för allas bästa – tyvärr har vi inte fått något som helst gehör eller återkoppling för detta.

Som företagare är det viktigt att stå upp för att lagar och avtal gäller lika för alla oavsett vilken storlek företaget har.  I vår process med Experium/Skistar har vi förstått att  de anser sig ha egna lagar och regler som vi andra ska följa och tystas ner av.  Det drabbar oss alla på fjället både företagare, personal och dig som gäst.  Vår policy är att fortsatt vara 100% transparenta i hela denna process.  I vårt sätt att se är det här mycket större än bara oss, dock kan vi bara prata för egen del.  Vi har alltid stått upp för oss själva, våra tjänster & produkter och därför väljer vi att bryta tystnaden och låta processen ske inför öppna dörrar,  och har ni frågor och funderingar om varför saker nu sker som det gör, och vad som ligger bakom  är ni varmt välkomna till en pratstund, vi berättar gärna vår historia för er.  Det ändrar troligtvis inget som är i stunden men att bryta tystnaden är ett första steg till förändring, och detta är vårt bidrag på vägen för att rätt ska kunna hitta sin väg. Vi vet att många andra också har drabbats av liknande saker eller blivit bemötta med samma ovärdiga beteende i olika situationer – våra svenska fjäll förtjänar bättre.

Det kan tyckas osnyggt att lägga upp det så pass öppet och som vi väljer att göra , det beror på att det skötts allt annat än snyggt på vägen hit.

Det viktigaste för oss  är att vi nu  får tacka alla suveräna företagare och företag som vi har fått samarbeta med under våra 10år i Sälen.  Det är ni som gör Sälen till den fantastiska plats den är – ni levererar alltid högsta kvalité och bästa service.

Tack alla underbara medlemmar och gäster som förgyllt anläggningen varje säsong – utan er vore vi inget, ni har verkligen gett oss glädje – det är alla ni som är TOKA.

Gymmet på Experium stänger men TOKA lever vidare

There´s a difference between giving up

and knowing that you´ve had enough.

know your worth and

know the difference.

Kramar                                                                                                                                                Pamela, Magnus & Rassmus – –  vi ses på fjället  😉